Reklama
 
Blog | Ivan Spacek

Zrušit internet.

Kdybych mohl, zrušil bych internet.
Což je samozřejmě přání typu volání krále Kanuta na mořský příboj. 
Nejde to.  Volat mohu, ale moře si bude dělat své.
Informace šířené internetem mi připomínají Goebelsovo rčení o tisíckrát řečených lžích, které se opakováním mění v pravdu.  Zároveň si uvědomuji, že údaje, které pokládám za lži, jsou uveřejněny lidmi, kteří je pokládají za pravdu. 

 
9/11 útok na New York byl plánován a proveden vládou Spojených Států.  Do Pentagonu byla vypálena raketa, letadlo spadlo jinde.
Irák byl napaden a okupován za účelem získání kontroly nad naftovými poli.
Afganistan byl okupován, aby CIA mohla financovat prodejem heroinu vraždy nezkorumpovaných politiků.
V Jugoslávii naftová pole neexistují, takže se muselo jednat o něco jiného, nejspíše o rozpoutání chaosu, který slouží zájmům, tedy špinavým zájmům, Američanů.
Přistání na Měsíci bylo podvodem.
Spojené Státy jsou poddolované stovkami základen Šedých mimozemšťanů, kteří tam pokračují ve výzkumech doktora Mengele.
George W. Bush je idiot.  Zároveň je nesmírně rafinovaným zlosynem.
Britská královská rodina, američtí finančníci a Henry Kissinger jsou rosakruciáni, kteří užívají OSN za účelem ovládnutí světa. 
Bilderbergská skupina, za účasti ministra zahraničí české republiky, rozhoduje o budoucnosti světa, který bude sestávat z otroků a vládců.
Protokoly Sionských mudrců jasně dokazují, že Židé ovládají svět, což jim umožňuje přísun krve křesťanských panen nutný k výrobě pečiva. 
Budoucnost světa náleží Islámu.  Zkorumpovaná západní civilizace skončí na smetišti dějin.
John F. Kennedy byl zavražděn CIA.
Protiraketový radar je útočným nástrojem amerického imperialismu.  Kromě provokování Ruska slouží k šíření rakoviny v populaci České republiky.
Chápu dilema Pontia Piláta.
„Co je pravda?“
Pravda je, čemu věříme.
Dívám se na tuto větu a moc se mi nelíbí.
Morální a etická relativita mi nesedí.  Věřím, že existují absolutna.  Zároveň věřím, že neznám odpovědi.
Záměrně se vyhýbám slovu „vím.“
Výrok „vím, že nic nevím“ jsem pokládal za nesmysl.  Bezdomovec žijící v sudu vyslovoval moudra pro prázdný efekt. 
Já přece vím.  Vím, že svět se bude vyvíjet, jak se sluší a patří.  Tedy, v mém případě, „zítra se bude tančit všude, až naše vítězné vlajky rudé na stožáry světa vyletí.“
Bylo mi patnáct a svět byl srozumitelný.  Všechno znát, všemu rozumět, to je definice nezralosti a nevědomosti.
Teď jsem se prozradil.  Vyrůstal jsem v době, kdy slovo „strana“ mělo jediný význam.  Soudružky učitelky a soudruzi sousedi měli jasno, na jakou stranu barikády náleží.  Soudruzi rodiče se moc nevyjadřovali.  A tak jsem četl o Timurovi a jeho partě, o kalení oceli a charakterů, geroj geroj Čapájev rubal hlavy bělogvardějců a Don byl tichý.
Podle toho, co slyším z České republiky, jsem byl výjimkou.  Všichni ostatní byli proti.  Bojovali proti totalitě.  Nějak.  Do detailů se moc nepouští, ale záměr byl jasný.  Kam se člověk podívá, všude samý demokrat.  Tedy kromě tří lidí z deseti, kteří byli a jsou těmi kuriózními stvořeními zvanými „slušní komunisté.“  Kteří, na rozdíl od těch dnešních zkorumpovaných politiků, nekradli a nepodváděli.  Vraždy, mučení a kobercové bombardování životů rodin hříšníků byly dány politickou realitou doby.  Jinak řečeno, mohli za to Američané. 
Dneska chápu Diogéna ze Sinopé.
V ignoraci je štěstí.  Hlupák, který se nezajímá o nic, co se jej přímo netýká, vede klidnou, nekomplikovanou existenci.  Inteligence králíka je požehnáním.  Přijde domů z práce, nasytí se, zapne televizi a vypne mozek.  To v tom lepším případě. 
Hlupák je v podstatě neškodný.  Tedy líný hlupák.
Nevědomost neškodí zdaleka tak, jako vědomost založená na lživých informacích.  Přidejte k tomu píli a vytrvalost a je na čase emigrovat na atol v jižních mořích. 
Internet je studnou informací.  Volně přístupnou studnou, do které je možné bez problémů plivnout, močit nebo nasypat jed.
Čirý tok informací se mění v močůvku.  Internetovými linkami se šíří nákaza virů, trojanů a jiné havěti.  Filtry a síta jsou nutností, bez kterých se elektronické mozky dnes neobejdou.
Organický mozek, který nezískal imunitu úspěšným překonáním rozpoznaných lží, si musí vytvořit si své vlastní filtry. 
Anti-lži software je open source.  Stvořeno vlastními silami. 
Nedostatečně užívaný orgán degeneruje.  To, čemu se říká „post-industriální věk“ se vyvíjí v „post-inteligentní věk.“ 
Pasivní přijímání informací bez aktivního intelektu vede k žampiónové civilizaci.  Tedy k životu bez světla, syceni hnojem

Reklama